Rabu, 12 Juni 2019

Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen

Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen
By:Annelies Verbeke
Published on 2019-02-12 by Podium b.v. Uitgeverij


Hemingway’s titelverhaal ‘Te koop: babyschoentjes nooit gedragen’ is een radicaal voorbeeld van de spaarzaamheid waarmee je een ontroerend verhaal kunt vertellen. Aan de andere kant van het spectrum staat A.M. Homes’ zeer lange korte verhaal ‘Dagen van inkeer’. Het is het favoriete verhaal van Jessica Durlacher die het ‘vitaal, sexy en geestig’ noemt. Zo lichten in dit boek nog twintig andere vooraanstaande Nederlandse en Vlaamse auteurs toe welk verhaal hen altijd is bijgebleven. Dit levert een staalkaart op van wereldliteratuur op de korte baan: van klassieke verhalen van Tsjechov, Calvino en Poe tot verhalen van hedendaagse grootmeesters als Lydia Davis en Phil Klay. Manon Uphoff, Rob van Essen en Paul Snoek laten zien dat ook Nederlandstalige auteurs excelleren in dit genre. Om met de woorden van Alfred Birney te spreken: deze bloemlezing is niet minder dan ‘een literair standbeeld’ voor het korte verhaal.

This Book was ranked at 15 by Google Books for keyword display kiezen voor academic service.

Book ID of Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen's Books is x9mEDwAAQBAJ, Book which was written byAnnelies Verbekehave ETAG "4360lY6TeEM"

Book which was published by Podium b.v. Uitgeverij since 2019-02-12 have ISBNs, ISBN 13 Code is 9789057599484 and ISBN 10 Code is 9057599481

Reading Mode in Text Status is true and Reading Mode in Image Status is false

Book which have " Pages" is Printed at BOOK under CategoryFiction

This Book was rated by Raters and have average rate at ""

This eBook Maturity (Adult Book) status is NOT_MATURE

Book was written in nl

eBook Version Availability Status at PDF is trueand in ePub is true

Book Preview

Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Comments

Contact Us

Nama

Email *

Pesan *