Selasa, 18 Juni 2019

ION 3.1 - leerwerkboek

ION 3.1 - leerwerkboek
By:Kris Geris,Ann Gilis,Karolien Loots
Published on 2013-07-10 by Uitgeverij De Boeck Secundair onderwijs


ION is een methode chemie, samengesteld volgens de leerplannen van het VVKSO. Het leerwerkboek ION 3.1 behandelt alle leerinhouden uit het leerplan voor de leerlingen aso die één uur per week chemie volgen. ION gaat resoluut voor een activerende en haalbare aanpak. Het leerplan pleit voor een stapsgewijze, concentrische aanpak van de leerinhouden. Goede begripsvorming verloopt doorgaans namelijk geleidelijk. Bij de concipiëring van onze chemiemethode was de haalbaarheid voor de leerling een belangrijk en te bewaken uitgangspunt. Daarom werden heel wat werkvormen afgetoetst aan de klaspraktijk. ION hanteert een aanpak waarbinnen leerlingen zo veel mogelijk actief kunnen meewerken en meedenken. De uitgaven bevatten een variatie aan activerende werkvormen. De ION-uitgaven zijn bijzonder leervriendelijk: ze steunen op een solide theoretische basis en zijn duidelijk gestructureerd. Zo krijgt de leerling een overzicht van de leerstof aan het begin van elk thema en een heldere samenvatting aan het einde. In ION komt het verwerven van experimentele vaardigheden in ruime mate aan bod: de onderzoeksopdrachten ‘Aan de slag’ zijn opgesteld volgens de OVUR-methode en ondersteunen de leerling in de adaptatie van het wetenschappelijk denken. Deze onderzoeken worden geïntegreerd binnen de leerstof aangeboden. Ze omvatten zowel demonstratie-experimenten als leerlingenexperimenten. ION voorziet een uitgebreide waaier van zulke onderzoeksopdrachten, zodat de leerkracht kan kiezen. Ook kleinere laboratoriumopdrachten zijn in ION geïntegreerd. Deze volgen echter niet de OVUR-methode en zijn in het leerwerkboek anders vormgegeven. In de aanpak wordt gestreefd naar een maximale aansluiting bij de leefwereld: Elk thema start met een smaakmaker. Daarin worden alledaagse voorwerpen en processen benaderd vanuit een chemische context. De smaakmaker doet dienst als een trigger die aanleiding geeft tot verwondering en leidt meteen ook het lesonderwerp in. Geregeld komen in ION ook ‘contexten’ voor. Dat zijn leesteksten die waar nuttig de leerstof omkaderen. De aard van de onderwerpen is verscheiden: sommige contexten illustreren de maatschappelijke relevantie van wetenschap, andere doen dienst als toelichting of verdieping bij de leerstof.

This Book was ranked at 20 by Google Books for keyword display kiezen voor academic service.

Book ID of ION 3.1 - leerwerkboek's Books is J8REngEACAAJ, Book which was written byKris Geris,Ann Gilis,Karolien Lootshave ETAG "A9sm4mCuHYY"

Book which was published by Uitgeverij De Boeck Secundair onderwijs since 2013-07-10 have ISBNs, ISBN 13 Code is 9789045541839 and ISBN 10 Code is 9045541831

Reading Mode in Text Status is false and Reading Mode in Image Status is false

Book which have "192 Pages" is Printed at BOOK under CategoryScience

This Book was rated by Raters and have average rate at ""

This eBook Maturity (Adult Book) status is NOT_MATURE

Book was written in nl

eBook Version Availability Status at PDF is falseand in ePub is false

Book Preview

ION 3.1 - leerwerkboek

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Comments

Contact Us

Nama

Email *

Pesan *